ГоловнаСуспільствоВійна

Окупанти перешкоджають українській стороні розпочати ремонт мосту в Станиці Луганській

НВФ і далі імітують демонтаж фортифікаційних споруд.

Окупанти перешкоджають українській стороні розпочати ремонт мосту в Станиці Луганській
Фото: Офис президента Украины

Незаконні збройні формування (НЗФ) окупованих районів Луганської області розмістили чергову тимчасову споруду, яка перешкоджає українській стороні розпочати ремонт зруйнованої частини мосту в районі Станиці Луганської. Про це повідомляють на фейсбуці ООС.

"Українська сторона Спільного центру контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін повідомляє, що НВФ ОРЛО і далі продовжують імітувати роботи з демонтажу фортифікаційних споруд, розташованих на ділянці розведення №1. Зокрема, замість активних дій з демонтажу фортифікаційних споруд російські найманці з тильного боку розмістили чергову тимчасову споруду - "кунг" з написом так званого СЦКК, тим самим зафіксувавши свою присутність на ділянці розведення №1", - сказано в повідомленні української СЦКК на сторінці операції Об'єднаних сил.

Українська сторона нагадала, що, відповідно до рішення Тристоронньої контактної групи і інших Мінських домовленостей, ділянку розведення "Станиця Луганська" має бути вільною від будь-яких мілітарних структур.

Зазначають, що дії окупантів підважують виконання Мінських домовленостей з розведення сил і засобів, таким чином представники ОРЛО "не дають можливості українській стороні перейти до реальних дій з ремонту зруйнованої частини мосту".

Нагадаємо, демонтаж фортифікацій біля мосту в Станиці Луганській співробітники ДСНС почали в суботу, 24 серпня. Повідомлялося, якщо окупанти не почнуть синхронних дій, демонтаж доведеться припинити. 25 серпня Україна була змушена зупинити всі роботи біля мосту в Станиці Луганській до початку синхронного з боку бойовиків демонтажу укріплень на ділянці розведення номер 1.

Українська сторона 20 серпня вже починала демонтаж фортифікаційних споруд, розташованих на ділянці розведення в районі Станиці Луганській, але через відсутність синхронних дій з боку бойовиків ОРЛО Київ мусив припинити роботи.

Раніше співробітникам ДСНС вдалося розмінувати територію біля мосту. Було виявлено 197 вибухонебезпечних предметів. До роботи безпосередньо на зруйнованій частині мосту бойовики українських саперів не допустили.

7 липня президент Володимир Зеленський відвідав Станицю Луганську і заявив про наміри відновити зруйнований міст, через який люди перетинають лінію розмежування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram