ГоловнаСуспільствоЖиття

У центрі Харкова з'явився обіцяний Кернесом фонтан з мавпами

Мер подбав про те, щоб оновлений "Каскад" став зручним для людей з обмеженими можливостями.

23 серпня в харківському саду Шевченка з'явився обіцяний мером міста Геннадієм Кернесом фонтан з мавпами, а також відкрили "Каскад" після реконструкції.

Про це повідомляє видання 057.ua.

Фото: 057.ua

Фонтан з мавпами складається з чотирьох рівнів. На кожному з них розташовані кілька мавп, що грають на музичних інструментах. Водночас вода у фонтані ллється тільки з двох нижніх рівнів.

Фото: 057.ua

Фонтан розташований в саду Шевченка біля входу в зоопарк. Композиція складається з 13 музичних мавпочок. Одна, на самому верху, з мікрофоном - солістка. Решта розташовані на декількох рівнях. Кожен з персонажів грає на музичному інструменті. Всі фігурки разом рухаються під музику. Висота конструкції майже 7,5 метра.

Фото: 057.ua

Після реконструкції "Каскаду" на місці попереднього з'явилися два фонтани: зверху і знизу, пише видання.

З лівого боку від "Каскаду" є доріжка з лавочками, по якій можна спуститися на велосипеді. Також з'їхати на велосипеді або з коляскою можна і по самому "Каскаду" - уздовж сходинок передбачено спеціальне місце для спуску.

Фото: 057.ua

Фото: 057.ua

Раніше мер Харкова говорив, що обслуговування "Каскаду" обходиться для міського бюджету надто дорого. За його словами, споруда незручна для переміщення людей з обмеженими можливостями. Сам "Каскад" був побудований на пливучому ґрунті, зазначив Кернес, тому один із символів Харкова було змінено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram