ГоловнаСуспільствоЖиття

​З 25 серпня в 10 касах Київського метрополітену не будуть поповнювати "зелену картку"

Місто впроваджує електронний квиток.

​З 25 серпня в 10 касах Київського метрополітену не будуть поповнювати "зелену картку"
kiev.vgorode.ua

З 25 серпня Київ впроваджує електронний квиток, тому в деяких касах метрополітену не будуть продавати та поповнювати "зелену картку".

Про це повідомляється на сайті КП "Київський метрополітен".

Так, карта метро не буде продаватися і поповнюватися на таких станціях: "Хрещатик" (центральний вихід); "Театральна"; "Майдан Незалежності"; "Академмістечко" (вихід в магазин NOVUS); "Лісова" (вихід до ТЦ "Даринок"); "Арсенальна"; "Теремки" (вихід до ТЦ "Магелан"); "Сирець"; "Почайна" (вихід до проспекту Степана Бандери); "Площа Льва Толстого".

У цих касах можна придбати і поповнити Kyiv Smart Card.

"Водночас, ви зможете використовувати раніше записані подорожі, скориставшись безконтактною карткою метро як зазвичай", - повідомили в метрополітені.

На станції "Площа Льва Толстого" також буде реалізовуватися QR-квиток.

Нагадаємо, київське метро планує повністю відмовитися від жетонів з 30 жовтня 2019 року. Їх вже припинили використовувати в окремих вестибюлях станцій метро "Позняки", "Теремки", "Іподром", "Нивки" і "Кловська".

Оплатити проїзд можна карткою метро, безконтактною банківською картою або е-квитком.

Також КП "Київський метрополітен" має намір відмовитися і від безконтактних "зелених карток" для оплати проїзду. Їх вже припинили продавати в одному з вестибюлів станції "Теремки". У планах Київської міської держадміністрації - перевести проїзд в метро на столичні "смарт картки", вартість яких становить 50 гривень і не повертається.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram