ГоловнаСуспільствоПодії

У Запоріжжі затримали двох чоловіків, які побили і стріляли в бійця Нацгвардії

Підозрювані поміщені в ізолятор тимчасового утримання.

У Запоріжжі затримали двох чоловіків, які побили і стріляли в бійця Нацгвардії
Фото: .npu.gov.ua

У Запоріжжі поліцейські затримали двох чоловіків, підозрюваних у побитті та пораненні з вогнепальної зброї бійця Національної гвардії.

Про це повідомляється на сайті Нацполіції.

У червні 22-річний військовослужбовець Південного теруправління Нацгвардії, перебуваючи у щорічній відпустці в Запоріжжі, знайшов мобільний телефон. Він почав дзвонити на наявні в телефоні номери і так встановив власницю.

У цей час до нього підійшли троє невідомих, двоє почали словесно принижувати хлопця, а потім - бити.

"Розуміючи, що сили нерівні, військовий спробував уникнути подальшого продовження конфлікту і покинути місце події. Але щойно він повернувся спиною до нападників - отримав постріл у спину, потім - у ноги", - повідомили в поліції.

Медики діагностували у потерпілого важкі тілесні ушкодження у вигляді проникаючого вогнепального поранення грудної клітини справа, поранення легенів, правої гомілки, забій голови. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) і ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу.

Фото: npu.gov.ua

Поліція встановила, що до нападу на військовослужбовця причетні жителі Запоріжжя у віці 22 і 25 років, останній - син колишнього поліцейського Головного управління обласної поліції. Вони переховувалися від слідства і постійно змінювали місце перебування, уникаючи також спілкування по мобільному телефону. 22-річному фігуранту та його 25-річному спільнику оголосили про підозру в хуліганстві.

За даними поліції, невідомі переховувалися в Мелітополі. Вони були затримані за сприяння спецпідрозділу КОРД. В одного з них виявили та вилучили незареєстровану помпову рушницю.

Фото: npu.gov.ua

Зараз нападники поміщені в ізолятор тимчасового тримання.

Нагадаємо, 17 серпня поліцейські затримали скандального блогера з Бердичева Артура Сороченка, який бив на камеру бійця АТО. Суд заарештував його до 1 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram