ГоловнаСуспільствоЖиття

На Софійській площі в Києві урочисто підняли прапор України

Сьогодні в Україні відзначають День Державного прапора.

На Софійській площі в Києві урочисто підняли прапор України
Скриншот из видео

Сьогодні вранці, 23 серпня, на Софійській площі в Києві відбулося урочисте підняття Державного прапора України. Про це зазначено на сторінці Офісу президента у фейсбуці.

У церемонії взяв участь президент Володимир Зеленський.

Підняття прапора відбувалося в супроводі гімну, виконаного військовим оркестром, і залпів. У піднятті прапора також взяли участь члени уряду та інші почесні гості. Крім того, на заході були ветерани-захисники України, військовослужбовці різних військ.

Після підняття прапора президент присвоїв почесні найменування кільком підрозділам Збройних сил України, Національної гвардії і Державної прикордонної служби.

Також на Софійській площі вже змонтували сцену для вечірнього святкового концерту. По периметру площу огороджено металевим обмежувальним парканом. Чергують правоохоронці і рятувальники.

Нагадаємо, вчора ввечері на честь Дня Державного прапора, який відзначають сьогодні, 23 серпня, Зеленський записав відеозвернення до українців, в якому закликав провести флешмоб і «розфарбувати в жовто-блакитні кольори нашу планету», вивішуючи прапори України з вікон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram