ГоловнаСуспільствоЖиття

Едема Бекірова з лікарні знову повернули в СІЗО

27 серпня його на тиждень госпіталізують у неврологію для обстеження.

Едема Бекірова з лікарні знову повернули в СІЗО
Фото: Crimean Human Rights Group\ФБ

Кримськотатарського політв'язня Едема Бекірова, вивезеного 21 серпня в сімферопольську лікарню на медобстеження, доправили назад у СІЗО. Про це повідомляє у фейсбуці Кримська правозахисна група з посиланням на його дружину Гульнару Бекірову.

Повідомляють, що адвокат політв'язня теж підтвердив цю інформацію. Він повідомив, що 27 серпня Едема Бекірова планують на один тиждень госпіталізувати в неврологію для подальшого обстеження.

Нагадаємо, жителя Херсонської області Едема Бекірова затримали російські окупанти на в'їзді до Криму 12 грудня 2018 року за сфабрикованою справою. Він прямував до Криму відвідати 78-річну матір і родичів. Пізніше його доправили в будівлю ФСБ Росії в окупованому Сімферополі.

11 червня 2019 року Європейський суд з прав людини зобов'язав окупаційну владу Криму перевести політв'язня Бекірова в лікарню, але окупанти обмежилися переведенням його в медчастину СІЗО.

16 серпня повідомляли, що Бекіров не зміг узяти участь у засіданні окупаційного верховного суду Криму через сильний біль у спині.

У політв'язня Бекіров 1 група інвалідності і кілька хронічних хвороб. Йому потрібна цілодобова медична допомога.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram