ГоловнаСуспільствоЖиття

Власником Range Rover, який влетів у пішоходів у Києві, виявився друг Януковича, - ЗМІ

Костянтина Згару називають "власником коней Януковича".

Власником Range Rover, який влетів у пішоходів у Києві, виявився друг Януковича, - ЗМІ
Константин Згара
Фото: telegram.org/24 канал

Власник Range Rover, який влетів у натовп пішоходів на перетині вулиць Саксаганського і Льва Толстого в Києві, в результаті чого постраждали 5 осіб, виявився близький друг президента-втікача Віктора Януковича Констянтин Згара.

Згара - бізнесмен з Маріуполя Донецької області, його ще називають "власником коней Януковича", повідомляє 24 канал.

Таке прізвисько Згара отримав, оскільки займається також конярством і раніше поставляв коней для президента-втікача. Після втечі Януковича на близьких до Згари людей були оформлені мисливські угіддя Януковича в Київській області і кілька об'єктів нерухомості в столиці.

Джип Range Rover, який 19 серпня влетів у натовп пішоходів у центрі Києва, належить Згарі. Але чи був саме він за кермом - поліція не повідомляє.

За словами свідків, винуватець аварії - саме водій позашляховика Range Rover. Крім того, очевидці розповіли, що він був нетверезий.

Костянтин Згара є власником кількох підприємств, а його діяльність пов'язували з олігархом Рінатом Ахметовим і президентом-утікачем Віктором Януковичем.

У 2014 році особливо активно про стайні Януковича розповідав Володимир Парасюк. Тоді він заявляв, що вони охоронялися озброєними людьми і про спроби представників МВС вплинути на оприлюднення інформації про наявність в них коней. При цьому, за словами Парасюка, правоохоронці захищали приватного коневласника з сумнівною репутацією.

Тоді йшлося саме про Костянтина Згару. Володимир Парасюк заявляв, що деякі коні були елітними, а вартість деяких особин становила кілька мільйонів доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram