ГоловнаСуспільствоЖиття

83% українців вважають себе патріотами, - опитування "Рейтингу"

7% респондентів заявили, що скоріше не є патріотами, 4% - абсолютно не патріоти, а 6% - не змогли відповісти.

83% українців вважають себе патріотами, - опитування "Рейтингу"
Фото: Макс Требухов

83% українців, опитаних соціологічною групою "Рейтинг", вважають себе патріотами.

Про це свідчать результати опитування, передають "Українські Новини".

Респондентів просили відповісти на запитання: як би ви самі себе охарактеризували - як патріота своєї країни чи ні? У підсумку 60% опитаних заявили, що так, безумовно, вони вважають себе патріотами, а 23% - скоріше вважають себе такими. 7% респондентів заявили, що скоріше не є патріотами, 4% - абсолютно не патріоти, а 6% - не змогли відповісти.

Також респондентів просили відповісти на запитання: якби сьогодні стояв такий вибір, чи підтримали б вони проголошення незалежності України. 67% опитаних відповіли, що, безумовно, підтримали б, а 15% - скоріше б підтримали. При цьому 6% респондентів однозначно не підтримали б проголошення незалежності, 6% - радше ні і 6% - не змогли відповісти.

При цьому 36% респондентів не відвідують масові заходи, присвячені Дню Незалежності, 34% - відвідують, але не щороку, 25% - відвідують майже щороку і 5% - не святкують цю подію.

Опитування проводили з 7 по 12 серпня серед 2 тис. повнолітніх респондентів на підконтрольній Україні території методом особистого інтерв'ю. Помилка репрезентативності дослідження не перевищує 2,2%.

Нагадаємо, в червні 49,5% українців висловилися за автономію непідконтрольних територій Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram