ГоловнаСуспільствоПодії

Зникнення двох жінок дорогою з Броварів до Києва виявилося інсценуванням силовиків

Їх "замовив" місцевий бізнесмен.

Зникнення двох жінок дорогою з Броварів до Києва виявилося інсценуванням силовиків
Фото: kv.npu.gov.ua

Дві жінки, які зникли дорогою з Броварів до Києва, насправді нікуди не зникали. Це було інсценування правоохоронних органів для запобігання вбивству.

Про це йдеться на сайті Національної поліції.

"Під час успішної спецоперації - а саме інсценування вбивства, - яку спільно провели співробітники СБУ, міліції та прокуратури Київської області, правоохоронці вийшли на групу замовників злочину. Затримали чотирьох підозрюваних в організації замовного вбивства двох жінок, життя яких оцінили в 50 тисяч доларів США. Спецоперація закінчилася вдало - мати і дочка залишилися живими", - заявили поліцейські.

Замовником вважають власника промислово-будівельної компанії з Броварів, колишнього чоловіка однієї з жінок, з якою він судиться за майно після розлучення. В СБУ уточнили, що у них був спільний бізнес, нерухомість і навіть приватний літак. За даними джерел "Обозревателя", це Олександр Головач, директор підприємства УМБР з виробництва тротуарної плитки і власник компанії "АНГ Патріот України" з виробництва легких літаків Patriot.

Для запобігання вбивству силовики вивели посередника на умовного кілера, а потім зробили постановні фотографії та оприлюднили інформацію про зникнення жінок.

Згодом правоохоронці затримали за підозрою в злочині організатора вбивства, посередника і їхніх дружин. Частину грошей, призначених кілерам, знайшли під час обшуків.

Фото: СБУ

Розслідування проводять у рамках провадження за ч.1 ст.14, п.11 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу - підготовка до вбивства.

Нагадаємо, що ще вночі прессекретарка генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що жінок убили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram