ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики ОРЛО зірвали роботи із демонтажу фортифікаційних споруд у Станиці Луганській

Українська сторона змушена була припинити роботи.

Бойовики ОРЛО зірвали роботи із демонтажу фортифікаційних споруд у Станиці Луганській
Фото: "Радио Свобода"

Українська сторона у вівторок, 20 серпня, розпочала демонтаж фортифікаційних споруд, розташованих на ділянці розведення в районі Станиці Луганської, але через відсутність синхронних дій з боку бойовиків ОРЛО Київ мусив припинити роботи.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у фейсбуці.

"Українська сторона спільного центру контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін повідомляє, що 20 серпня об 11:00, як було заявлено напередодні СММ ОБСЄ і Російської Федерації, українська сторона почала демонтаж фортифікаційних споруд, розташованих на ділянці розведення №1. Однак російська сторона не дала згоду на демонтаж фортифікаційних споруд, тому НВФ ОРЛО синхронно не почали демонтаж. У результаті чого українська сторона змушена була припинити зазначені вище роботи", - йдеться в повідомленні.

Також наголошено, що проросійські бойовики під загрозою застосування зброї, якої на ділянці розведення не повинно бути, не допускають українську сторону для проведення ремонтних робіт на зруйнованій частині мосту.

У штабі ООС підкреслюють, що блокування робіт у Станиці Луганській вкотре свідчить про небажання терористів почати практичні заходи для демонтажу фортифікаційних споруд на своїй території, а далі надати можливість перейти до реальних дій з ремонту зруйнованої частини мосту.

Нагадаємо, 16 серпня співробітники ДСНС розмінували територію біля мосту в Станиці Луганській. Під час розмінування було виявлено 197 вибухонебезпечних предметів.

До роботи безпосередньо на зруйнованій частині мосту бойовики українських саперів не допустили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram