ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд відправив власника одеського готелю "Токіо Стар" у СІЗО без права застави

Бізнесмен назвав це рішення "виконанням політичного замовлення".

Суд відправив власника одеського готелю "Токіо Стар" у СІЗО без права застави
Владелец "Токио Стар" Вадим Черный
Фото: dumskaya.net

Київський районний суд Одеси відправив у СІЗО власника згорілого готелю "Токіо Стар" Вадима Чорного на два місяці без права вийти під заставу.

Про це повідомляє "Думская".

Суддя Вадим Іванчук відмовив головному рабину півдня України Авроому Вольфу, який готовий був узяти підозрюваного на поруки.

Адвокати Чорного мають намір оскаржити ухвалу Іванчука в апеляції.

Сам бізнесмен після того, як на нього вдягнули кайданки, назвав рішення суду "політичним замовленням".

"Усі чули політичне замовлення, і сьогодні суддя його виконав. Усі допити показують, що в готелі спрацювали всі можливі засоби захисту, а працівники виводили людей і боролися з вогнем", - заявив він.

Нагадаємо, жертвами пожежі в готелі "Токіо Стар", що відбулася в ніч на 17 серпня, стали дев'ять осіб, ще десять людей постраждали. Це був один з найбільших і в той самий час один з найдешевших готелів Одеси. Найдешевший номер "без вікна" в ньому коштував від 390 грн на добу.

Основна версія пожежі в Одесі - коротке замикання в електрощитовій.

Власник готелю заявив одеським ЗМІ, що готовий нести повну відповідальність, якщо її буде встановлено. У той самий час він запевнив, що пожежна сигналізація в готелі була справною і під час пожежі спринклери спрацювали. За його словами, персонал готелю організовано вивів гостей - "крім тих, хто не відповідав ні на дикий стукіт у двері, ні на сигналізацію".

Окрім Чорного, у справі про пожежу затримано ще трьох людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram