ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Учені виявили ефективність MDMA під час лікування алкоголізму

MDMA в невеликих дозах разом з психотерапією.

Учені виявили ефективність MDMA під час лікування алкоголізму
Фото: ravejungle

У Великобританії вчені провели дослідження, під час якого виявили ефективність лікування алкоголізму за допомогою невеликих доз психотропної речовини MDMA (відоме як екстазі). Про це повідомляє The Guardian.

"Дослідники з Брістоля на південному заході Великобританії вперше вивчили застосування невеликих доз MDMA під час лікування алкоголізму і заявили про безпеку такої терапії", - сказано в повідомленні.

Дослідники з'ясували, що застосування цієї речовини в маленьких дозах разом із психотерапією є більш ефективним, аніж лікування алкогольної залежності іншими методами. Видання повідомляє, що серед добровольців практично не було рецидивів, також не спостерігалося шкідливого впливу на психіку або фізичний стан.

У тестуванні методу лікування за допомогою екстазі брали участь 11 добровольців. Відзначають, що під час тестування за їхнім здоров'ям спостерігали упродовж 9 місяців. За цей час залежність повернулася лише одній людині, п'ятеро стали непитущими, а решта іноді випивають, але не доходять до стадії алкоголізму.

Видання також зазначає, що під час лікування алкоголізму традиційними методами часто відбуваються рецидиви: 89% залежних від алкоголю повертаються до нього впродовж трьох років після позбавлення від залежності. Зокрема, у Великобританії вісім з десяти алкоголіків не виліковуються остаточно.

Такі позитивні результати тестування лікування за допомогою екстазі пояснюють тим, що часто причини алкоголізму - це психологічні травми і страхи. У поєднанні з психотерапією MDMA допомагає залежним упоратися з ними.

Нагадаємо, в березні 2019 року петиція з вимогою легалізувати використання медичного канабісу набрала необхідні 25 тисяч підписів.

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун також виступила за легалізацію канабісу для застосування в медичних цілях. Супрун зазначила, що медичний канабіс має безліч доведених лікувальних і паліативних ефектів і дозволений у 25 штатах США, Австралії, Канаді, його використання давно врегульовано в багатьох європейських країнах.

У травні понад 100 депутатів зареєстрували відповідний законопроєкт, проте він ще очікує свого розгляду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram