ГоловнаСуспільствоПодії

Адвокат не може знайти вивезеного з колонії українського політв'язня Балуха

Раніше його вивезли з колонії РФ №4 у місті Торжок Тверської області.

Адвокат не може знайти вивезеного з колонії українського політв'язня Балуха
Фото: Lb.ua

Російський адвокат Дмитро Дінзе повідомив, що не може знайти місце перебування українського політв'язня активіста Володимира Балуха, якого раніше вивезли з російської колонії №4 міста Торжок Тверської області. Про це Дінзе написав на фейсбуці.

 «Продовжуємо пошуки, не все так просто. Є тільки неперевірена і непідтверджена інформація, що він поїхав до Москви. Тому розповсюджувачів інформації про прибуття Балуха в Москву за типом «зуб даю» прошу не сприймати всерйоз", - написав Дінзе.

За його інформацією, в СІЗО №2 Москви Балуха немає.

Нагадаємо, Володимир Балух - кримський фермер, якого затримала в 2016 році окупаційна влада Криму. Російська влада визнала Балуха громадянином РФ на тій підставі, що він прописаний в Криму, і тепер у нього намагаються відібрати українське громадянство.

Підконтрольний Кремлю суд в Криму засудив його до 4 років і 11 місяців колонії і штрафу в розмірі 10 000 рублів (зараз це більш як 3000 900 гривень) за сукупністю двох кримінальних справ.

До того, як Балуха вивезли в невідоме місце, він незаконно утримувався в колонії РФ №4 м Торжок Тверської області. З 29 березня 2019 року Балуха п'ять разів за надуманими причинами відправляли в штрафний ізолятор (ШІЗО). Він був змушений оголосити голодування після того, як в травні до нього не допустили представника консульства України в РФ. Після того, як вимога пустити консула була задоволена, Володимир припинив голодування.

У липні була інформація, що здоров'я Балуха погіршилося. Адвокат зазначив, що Балух скаржиться на біль в нирках, також у нього набрякає тіло. На прохання надати незалежного лікаря та психолога керівництво колонії відповідає відмовами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram