ГоловнаСуспільствоПодії

На Уралі в РФ загорівся цех переробки пороху

Вогнем охоплено 200 квадратних метрів покрівлі даху.

На Уралі в РФ загорівся цех переробки пороху
Фото: vz.ru

У Росії, у Свердловській області, сталася пожежа в цеху хімзаводу "Гефест", де переробляють порох. Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на поінформоване джерело.

Він уточнив, що пожежа виникла на даху цеху на території хімзаводу "Гефест" у місті Реж.

Вогнем охоплено 200 квадратних метрів покрівлі.

Сам завод "Гефест" також підтвердив факт пожежі на даху, однак детальнішу інформацію розкрити відмовився.

Згідно з інформацією газети "Взгляд", пожежі присвоєно підвищений рівень складності. Інформації про постраждалих поки що не надходило.

За даними екстрених служб, на складі заводу проводили утилізацію відходів. Хімічний завод не функціонує, на території розміщується ТОВ "Гефест-М", яке займається ліквідацією речовин, використаних на цьому хімзаводі.

Нагадаємо, 8 серпня неподалік від селища Ненокса на військовому полігоні на півночі Росії стався вибух під час випробування рідинного реактивного двигуна. Після вибуху кількох людей відкинуло в море. Їх не оголошували загиблими доти, доки залишалася надія їх знайти. Нібито тому про загибель п'ятьох співробітників "Росатому" повідомили лише через два дні.

Крім того, російська влада порекомендувала жителям селища Ненокса, неподалік від якого стався цей вибух, покинути свої будинки з 14 серпня "в зв'язку з плановими роботами на військовому об'єкті". Влада міста назвала цей крок звичайною практикою під час проведення випробувань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram