ГоловнаСуспільствоВійна

Росія проводить в окупованому Криму військово-штабні навчання

До тренувань залучені Кримська і Новоросійська військово-морські бази.

Росія проводить в окупованому Криму військово-штабні навчання
Фото: Пресс-центр ООС

Росія проводить в окупованому Криму командно-штабні навчання з управління силами підрозділів Чорноморського флоту. Про це повідомило Міністерство оборони РФ.

"Сьогодні, відповідно до раніше затвердженого плану, на Чорноморському флоті (ЧФ) почалося спільне командно-штабне тренування", - сказано в повідомленні військового відомства.

Під час навчань відпрацьовують "дії з управління силами флоту у разі приведення їх до вищого ступеня готовності, організацію взаємодії з'єднань і військових частин у складі міжвидового угруповання військ, дислокованого на Кримському півострові".

До навчання залучено органи військового управління флоту, військово-морські бази в Новоросійську і окупованому Криму, основні корабельні та берегові з'єднання, а також частини морської авіації Чорноморського флоту.

Нагадаємо, в серпні 2019 року стало відомо, що Російські військові в Криму в 2017 році випадково запустили керовану ракету класу "повітря-земля".

Двоє техніків на військовому аеродромі біля міста Саки здійснювали контроль за технічним станом авіаційних керованих засобів ураження. Під час робіт відбулося випадкове спрацьовування, в результаті якого авіаційна ракета класу "повітря-земля", що має довжину близько 4 м і вагу близько 700 кг (приблизно 100 кг припадає на вибухову речовину бойової частини), знесла ворота і частину стіни ангара, знищивши на шляху апаратуру і ще одну аналогічну ракету.

Проти військових порушили справу за ч. 1 ст. 349 КК РФ (порушення правил поводження зі зброєю і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточуючих).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram