ГоловнаСуспільствоВійна

Британські дослідники зібрали докази участі РФ в боях під Іловайськом

Дослідники каталогізували знімки із супутників, на які потрапили російські війська.

Британські дослідники зібрали докази участі РФ в боях під Іловайськом
Фото: Макс Требухов

Британська дослідницька група Forensic Architecture зібрала докази участі Росії в боях під Іловайськом у 2014 році.

Про це пише The Guardian.

Зазначають, що дослідники зібрали і каталогізували численні знімки із супутників, на яких зображені російські збройні конвої на території України, а також фотографії танка Т-72Б3. У той час вони були на озброєнні тільки російської армії.

У відео Forensic Architecture йдеться, що докази були зібрані з відкритих джерел за запитом Європейського центру захисту прав людини. Зібрані докази планують використовувати під час подання судових позовів проти РФ з боку українських військових у Європейському суді з прав людини.

Нагадаємо, наприкінці серпня 2014 року українські військові потрапили в оточення під Іловайськом у Донецькій області. Військові регулярних частин збройних сил Росії вторглися в Україну під прикриттям підтримуваних ними сепаратистів, обстріляли коридор, яким, згідно із домовленостями, мали виходити українські військовослужбовці. За офіційними даними, тоді загинули 366 українських військових і правоохоронців, 429 були поранені, 128 потрапили в полон, 158 вважаються зниклими безвісти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram