ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Інституті раку відхрестилися від "відкатів", про які заявила поліція

В Інституті раку відхрестилися від "відкатів", про які заявила поліція
Фото: unci.org.ua

У Київському інституті раку заявили, що інформація про вимагання хабарів посадовими особами НІР і 15-20% "відкатів" за перемогу в тендері від вартості угод є спотвореною та не відповідає обставинам кримінального провадження.

Про це йдеться в заяві на сайті Інституту.

"У зв'язку з широким розголосом інформації про обшуки в Національному інституті раку повідомляємо: так, справді 16 серпня 2019 року, на підставі Постанови Голосіївського районного суду міста Києва від 08.01.2019 року, були проведені... обшуки приміщень Національного інституту раку в рамках відкритого кримінального провадження щодо можливих зловживань головним лікарем, його заступниками, а також іншими співробітниками НІР під час закупівель і розподілу медпрепаратів для лікування онкохворих, придбаних за рахунку державно го бюджету", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Адміністрація (директорат) і колектив Національного інституту раку всіляко сприяє правоохоронцям під час проведення слідчих (процесуальних) дій спрямованих на виявлення та документування протиправних дій злочинців.

"Натепер триває службова перевірка уповноваженим з антикорупційної діяльності НІР фактів можливого зловживання службовим становищем посадових осіб інституту та досудове розслідування, яке, як відомо, має свою таємницю. Зазначені факти порушень мають бути обґрунтованими, об'єктивними та достатніми для прийняття кадрових рішень Адміністрацією закладу, у чіткій відповідності до норм чинного законодавства", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що днями в Києві викрили групу лікарів, причетних до корупційної схеми призначення та видачі безкоштовних медичних препаратів для онкохворих громадян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram