ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві відбулася репетиція Маршу захисників до Дня Незалежності

В оргкомітеті зазначили, що маршрут і сценарій вже узгоджено із владою та поліцією.     

У Києві відбулася репетиція Маршу захисників до Дня Незалежності
Фото: Скриншот видео

У неділю, 18 серпня, у Києві відбулася перша репетиція Маршу захисників України до Дня Незалежності.

Про це повідомляє "5 канал".

Сьогодні відпрацьовували свої дії близько 100 стюардів, які відповідають за рух учасників ходи.

"Ми відпрацювали, інтервали мають бути між колонами, між людьми, щоб вони не тиснули один одному на ноги. Скільки людей має бути в ряд і в шерензі. Спочатку йдуть сім'ї загиблих в АТО, після них поранені, потім члени сімей Небесної сотні, потім ветерани. Духівництво буде окремо йти", - розповів член Ради ветеранів АТО при міністерстві ветеранів Антон Колумбет. 

У сюжеті йдеться, що колона, сформована з 20 "коробок", стартує від парку Шевченка об 11:00, далі через Бессарабську площу вийде на Хрещатик і на Майдан. Після цього учасники ходи вирушать до Михайлівського собору, де візьмуть участь у молебні.

В оргкомітеті зазначили, що маршрут ходи та сценарій вже узгоджено із владою Києва і поліцією.

Нагадаємо, минулого року на День Незалежності в Києві пройшов військовий парад "Марш нової армії". У ньому взяли участь понад 4 тисячі військовослужбовців і близько 250 одиниць військової техніки, серед іншого 17 основних бойових танків, 40 БМП, БТР і броньованих машин, понад 50 артилерійських систем, близько трьох десятків зенітно-ракетних комплексів, зокрема високоточна ракетна зброя "Вільха". Крім того, під час параду над Києвом пролетіли 29 вертольотів і літаків.

Цього року від військового параду вирішили відмовитися. 10 серпня Офіс президента Володимира Зеленського оголосив план заходів на День Незалежності, зокрема, заплановано святковий хід і марш за участю ветеранів.

Марш захисників України пройде окремо від державних заходів.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram