ГоловнаСуспільствоПодії

У Бродах військовий вертоліт Мі-2 впав на бік під час зльоту (оновлено)

ДБР відкрило провадження за статтею "порушення правил польотів і експлуатації літальних апаратів".  

У Бродах військовий вертоліт Мі-2 впав на бік під час зльоту (оновлено)
Архивное фото
Фото: mil.gov.ua

На аеродромі "Броди" у Львівській області під час зльоту впав військовий вертоліт Мі-2, на борту якого перебували дві людини.

Про це пише "Сьогодні" з посиланням на облуправління ДержНС.

Аварія сталася 16 серпня.

"О 15:33 від оперативного чергового Західного РКЦ (Куц) надійшло повідомлення, що на аеродромі "Броди" під час зльоту з висоти близько 3-4 метрів упав на правий бік вертоліт Мі-2, на борту якого перебували два члени екіпажу. В результаті події травмованих немає, пожежі не було", - цитує видання повідомлення рятувальників.

Видання Zaxid.net підтвердило факт події у львівського спікера Держбюро розслідувань Зоряни Тивін.

Оновлення. Через падіння військового вертольота Мі-2 в Бродах ДБР відкрило провадження за ст. 416 Кримінального кодексу України (порушення правил польотів або підготовки до них, а також порушення правил експлуатації літальних апаратів, що спричинило катастрофу або інші тяжкі наслідки).

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Тепер слідчі теруправління ДБР, розташованого у Львові, спільно з групою прокурорів військової прокуратури Тернопільського гарнізону проводять першочергові слідчі дії на місці аварії. ЇЇ причини з'ясовують.

"За попередньою інформацією, під час планового польоту вертоліт Мі-2 після успішного зльоту піднявся на висоту близько 4-5 метрів, після чого впав на бік. На борту було двоє членів екіпажу, вони не зазнали ушкоджень, їхньому життю і здоров'ю нічого не загрожує . Вертоліт під час падіння був пошкоджений, вибуху не сталося", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що в Бродах базується 16-та окрема бригада армійської авіації "Броди". 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram