ГоловнаСуспільствоПодії

З початку року в Донецькій області вилучили наркотиків на суму понад два мільйони гривень

Кожен сьомий розкритий злочин - збут наркотиків.

З початку року правоохоронці Донецької області вилучили наркотиків на суму понад два мільйони гривень, було задокументовано понад 1200 злочинів, пов'язаних з наркоторгівлею і обігом наркотиків. Про це повідомляє пресцентр Нацполіції Донецької області.

Фото: npu.gov.ua
Фото: npu.gov.ua

Зокрема, вилучено майже 16 тис. рослин канабісу і маку, а до кримінальної відповідальності притягнуто понад 700 осіб. Зазначають, що кожен сьомий розкритий злочин - збут наркотиків.

Фото: npu.gov.ua

За незаконне вирощування нарковмісних рослин було притягнуто до відповідальності 44 осіб. Крім того, поліцейські ліквідували 51 наркопритон.

Фото: npu.gov.ua

Загалом від початку року з незаконного обігу правоохоронці вилучили близько 60 кг наркотиків, серед яких канабіс, метадон, амфетамін, метамфетамін, опій і продукти маку. А також майже 60 тис. доз лікарських препаратів, які реалізовували незаконно.

Фото: npu.gov.ua

Нагадаємо, в Полтавській області виявили рекордно велике поле нарковмісного маку - завбільшки 240 га. Голова Нацполіції Сергій Князєв зазначив, що цей випадок є безпрецедентним за всі роки існування України. Вартість готової для споживання наркоречовини, яку можна виготовити з такої кількості маку - 7 мільярдів гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram