ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Нацслужба здоров'я розширила перелік препаратів за програмою "Доступні ліки"

До переліку увійшли як препарати вітчизняного виробництва, так і країн ЄС і Ізраїлю.

Нацслужба здоров'я розширила перелік препаратів за програмою "Доступні ліки"
Фото: Макс Левин

Міністерство охорони здоров'я України розширило перелік лікарських засобів, які підлягають реімбурсації за урядовою програмою "Доступні ліки". У новій редакції Реєстру кількість ліків, які пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, діабетом II типу і бронхіальною астмою можуть отримати безкоштовно, збільшилася на 14 позицій, повідомляє Нацслужба здоров'я України.

Нова редакція Реєстру містить 254 лікарських засобів, що підлягають реімбурсації. З них за нозологіями: 195 - для лікування серцево-судинних захворювань, 45 - діабету II типу, 14 - бронхіальної астми.

"Усі процеси під час формування Реєстру лікарських засобів, що підлягають реімбурсації, відбулися в електронному форматі. Це забезпечило чіткі та прозорі правила для всіх учасників, зробило процеси швидшими і зручнішими. І це сприяло тому, що в результаті спільної роботи ми отримали Реєстр, в якому збільшилася кількість безкоштовних для пацієнта лікарських засобів", - сказав голова НСЗУ Олег Петренко.

До Реєстру лікарських засобів, що підлягають реімбурсації, входять не тільки ліки вітчизняних фармацевтичних виробників, але і країн ЄС, Ізраїлю. На 15 серпня з 5,2 млн виписаних електронних рецептів погашено за програмою 4,2 млн.

Нагадаємо, НСЗУ реалізує урядову програму реімбурсації з 1 квітня 2018 року. Завдяки використанню електронних інструментів оновлена програма "Доступні ліки" стала зручнішою і для пацієнтів, і для аптек.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram