ГоловнаСуспільствоПодії

Апеляційний суд залишив чинними максимальні терміни покарання Зайцевій і Дронову

При цьому суд частково задовольнив скаргу адвоката Зайцевої в частині виплат за цивільними позовами потерпілих.

Апеляційний суд залишив чинними максимальні терміни покарання Зайцевій і Дронову
Геннадий Дронов и Елена Зайцева (архивное фото)
Фото: hromadske.kharkiv.ua

Харківський апеляційний суд відмовився пом'якшити покарання Олені Зайцевій, обвинуваченої в ДТП, у результаті якої в жовтні 2017 року загинули шестеро осіб, а також скасувати вирок суду першої інстанції і закрити кримінальне провадження стосовно іншого обвинуваченого у смертельній аварії - Геннадія Дронова.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Апеляційні скарги адвоката, захисника Перепелиці (адвокат Дронова - Сергій Перепелиця, - ред.) і обвинуваченої Зайцевої залишити без задоволення", - йдеться в резолютивній частині рішення колегії суддів, оголошеної в середу головуючим Володимиром Протасовим.

Таким чином, вирок суду першої інстанції залишився без змін.

Разом з тим, суд частково задовольнив скаргу адвоката Зайцевої Юлії Плетньової в частині, що стосується виплат за цивільними позовами потерпілих. Плетньова просила суд пом'якшити покарання її підзахисній і засудити її до п'яти років позбавлення волі (замість 10 років в'язниці, - ред.) з позбавленням права керування транспортними засобами на два роки, а також призначити їй випробувальний термін на розсуд суду. Вона також вважала, що відшкодування збитків потерпілим повинно бути не солідарним, як зазначено у вироку суду першої інстанції, а пайовим.

Перепелиця вимагав скасувати вирок суду першої інстанції і закрити кримінальне провадження щодо його підзахисного Дронова.

Нагадаємо, резонансна ДТП сталася 18 жовтня 2017 року в центрі Харкова. Тоді позашляховики під керуванням Зайцевої та Дронова зіткнулися на перехресті вулиці Сумській і провулка Мечникова. Після зіткнення Lexus Зайцевої викинуло на пішоходів, у результаті чого загинули шестеро осіб - п'ятеро загинули на місці, ще одна дівчина померла в лікарні.

26 лютого суд засудив Зайцеву і Дронова до 10 років в'язниці. Їх також зобов'язали виплатити 8 млн грн компенсації сім'ям жертв ДТП.

У березні Зайцева змінила адвоката і подала апеляцію. Раніше апеляцію на вирок також подав другий обвинувачений у справі - Дронов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram