ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ передала Нідерландам матеріали кримінальної справи про аварію МН17

Будь-яку іншу інформацію не можна оприлюднювати в пресі без згоди решти членів слідчої групи.

СБУ передала Нідерландам матеріали кримінальної справи про аварію МН17
Фото: EPA/UPG

Україна передала Нідерландам кримінальне провадження проти колишнього ватажка "ДНР" Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) і ще трьох бойовиків, підозрюваних у причетності до катастрофи літака Malaysia Airlines на Донбасі. Про це повідомила Служба безпеки України у відповідь на запит агентства "Українські новини".

СБУ не надала інформації про те, чи оголошено підозрюваних у розшук.

"22.07.2019 матеріали кримінального провадження щодо зазначених підозрюваних передано компетентному органу Королівства Нідерланди згідно з порядком, передбаченим ст.ст. 599, 600 КПК України. Кримінальне провадження щодо зазначених осіб буде направлено в суд, який почнеться в Нідерландах орієнтовно в березні 2020 року", - сказано у відповіді.

Відповідно до угоди про створення міжнародної слідчої групи, будь-яку іншу інформацію не можна оприлюднювати в пресі без згоди решти сторін.

Нагадаємо, 19 червня Міжнародна слідча група висунула підозру чотирьом бойовикам "ДНР" у причетності до катастрофи літака Malaysia Airlines на Донбасі. Крім Гіркіна, в обстрілі літака підозрюють Сергія Дубинського, Олега Пулатова і Сергія Харченка. Слідча група зазначила, що Гіркін діяв у координації з російською владою.

"Боїнг" рейсу МН17 упав у Донецькій області 17 липня 2014 року, на борту перебували 298 осіб, усі вони загинули. Розслідування встановило, що літак упав унаслідок влучення ракети, випущеної з установки "Бук". Пізніше міжнародна слідча група встановила приналежність "Бука" російській військовій частині і відновила його маршрут з Росії в Донецьку область, на підконтрольну бойовикам територію, і назад.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram