ГоловнаСуспільствоЖиття

ДСНС оголосила тендер на закупівлю пожежного літака

Літак повинен мати термін служби не менш ніж 20 років.

ДСНС оголосила тендер на закупівлю пожежного літака
Ан-32П
Фото: Википедия

Спеціальний авіаційний загін оперативно-рятувальної служби цивільного захисту Державної служби надзвичайних ситуацій оголосив тендер на закупівлю пожежного літака Ан-32П або еквівалентного з очікуваною вартістю 500 млн гривень. Про це свідчать дані в системі публічних закупівель ProZorro.

Згідно з інформацією, літак повинен мати термін служби не менш ніж 16 тис. годин, або 8 тис. польотів, з них 4 тис. польотів на пожежогасіння (20 років).

Також літак повинен бути обладнаний вузлами під монтаж санітарного обладнання для перевезення хворих або поранених у кількості 24 осіб.

Кінцевий термін подання тендерних пропозицій - 13 вересня, аукціон має відбутися 21 жовтня. Термін постачання - до 8 червня 2020 року.

Нагадаємо, в січні 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков анонсував нову закупівлю тринадцяти літаків для МВС, таких як Ан-74, Ан-32П і Ан-178 українського виробництва. Програму реалізовуватимуть п'ять років.

На той момент йшлося про закупівлю двох літаків Ан-74ТК-200, які будуть використовувати для Національної гвардії, одного літака Ан-32П, а також 10 Ан-178, які використовуватиме Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram