ГоловнаСуспільствоЖиття

У Житомирі затримали відомого активіста, який вимагав хабарі в лісників

За даними місцевих ЗМІ, затриманий - голова ГО "Молодіжна опозиція" Олександр Голованов.

Правоохоронці затримали в Житомирі активіста, керівника громадської організації, який вимагав у підприємства 30 тис. доларів за неперешкоджання роботі. Про це повідомила пресслужба регіонального управління поліції.

Поліція повідомила, що затриманий - відомий у Житомирі активіст. Місцеві ЗМІ зазначають, що йдеться про голову ГО "Молода опозиція" Олександра Голованова.

Активіста затримали сьогодні вранці в розважальному комплексі "Гайки" після передачі йому першої частини хабара - 5 тис. дол. Чоловік, побачивши правоохоронців, намагався приховати щойно отримані гроші в штанях, проте всі його дії відповідно зафіксували.

Наразі стосовно зловмисника порушено кримінальну справу за статтею про вимагання. Повідомляють, що він вимагав 30 тис. доларів США одноразово і ще по 5 тис. доларів щомісяця за те, що не використовуватиме свої ресурси "для створення негативного іміджу підприємству".

За такі дії йому може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram