ГоловнаСуспільствоЖиття

Експартнера Коломойського Шульмана оголошено в розшук за відмивання грошей

Запобіжного заходу йому ще не обрано.

Експартнера Коломойського Шульмана оголошено в розшук за відмивання грошей

Національна поліція повідомила про підозру і оголосила в розшук бізнесмена, почесного президента Федерації тенісу України Вадима Шульмана, який раніше був бізнес-партнером Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.

Про це йдеться в базі розшукуваних осіб Міністерства внутрішніх справ

Шульману оголошено підозру за ч. 3 ст. 209 (Легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу. Його оголосили в розшук 26 липня цього року.

Запобіжний захід йому ще не обрано.

Нагадаємо, в травні 2017 року Шульман подавав позов до Високого суду Лондона, в якому звинуватив Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова в шахрайстві на більш ніж 500 млн доларів. Британський суд відмовився розглядати позов, заявивши, що він не в його юрисдикції.

У січні 2018 року Вадим Шульман направив ще один позов, у якому звинуватив Ігоря Коломойського і його партнера Геннадія Боголюбова в крадіжці понад $500 млн. У позові стверджується, що Коломойський почав обманювати Шульмана зі самого початку їх ділових відносин - від продажу 2000 року Південного збагачувального заводу в Кривому Розі та Петровського металургійного заводу в Дніпрі.

Шульман стверджує, що з 2000 по 2007 рік він не отримав прибутку від своїх часток на цих заводах і що Коломойський неодноразово спотворював суму, яку він мав на фабриках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram