ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ усунула наслідки кібератаки на Чорноморській ТРК

Через шкідливу програму зловмисники отримали контроль над серверами ТРК і вивели систему з ладу.

СБУ усунула наслідки кібератаки на Чорноморській ТРК
Фото: pixabay.com

Служба безпеки разом з представниками телерадіокомпанії "Чорноморка" усунула наслідки кібератаки на ефірний сервер ТРК, який після окупації Криму перемістили до Києва. Про це служба повідомила на своєму фейсбуці.

"СБУ встановили, що кібератака була спрямована на блокування і виведення з ладу всіх ключових елементів управління ефіром, резервного копіювання та запасних інструментів. Зловмисники через шкідливе програмне забезпечення отримали контроль над серверним обладнанням телерадіокомпанії і вивели систему з ладу", - повідомляють у СБУ.

СБУ локалізувала кібератаку і блокувала її негативний вплив на ефірний сервер телерадіокомпанії.

Зараз роботу ТРК повністю відновлено, а її команда спільно з фахівцями СБУ розробляє надійнішу систему захисту серверного обладнання від стороннього незаконного втручання.

Нагадаємо, в липні хакери зламали сервер московської компанії "Сайтек", яка є великим підрядником російських спецслужб і відомств, і передали журналістам опис її проєктів у сфері інтернету.

Серед цих проєктів є деанонімізатор для Tor, пошук вразливостей у BitTorrent, моніторинги електронної пошти та збір інформації про користувачів соцмереж Facebook, MySpace і LinkedIn.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram