ГоловнаСуспільствоЖиття

У гіпермаркеті Києва продавали шкільні щоденники з картою України без Криму

Співробітники магазину перепросили і заявили, що приберуть з продажу всі щоденники, а винних покарають.

У гіпермаркеті Києва продавали шкільні щоденники з картою України без Криму
Фото: Volodymyr Birulia / Facebook

У Києві в мережі гіпермаркетів "МЕТРО Кеш енд Кері Україна" продавали шкільні щоденники, на яких зображено карту України без анексованого Росією півострова Крим.

Фото з щоденником і чеком опублікував у Фейсбуці покупець з Києва Володимир Бируля.

"Майже місяць тому я вперше побачив у продажу такі цікаві щоденники на полицях супермаркету. Тоді Metro повідомили, що всі щоденники вилучені з продажу. Папірус відписав, що і так знав про цю неприємність і зажадав їх у дистриб'юторів для подальшої утилізації. То чому ж сьогодні я знову бачив їх на тих самих полицях у продажу?" - написав він.

Як пише theБабель, співробітники магазину перепросили і заявили, що приберуть із продажу всі щоденники, а винних покарають. У "Папірусі" теж перепросили за таку помилку і заявили, що винних покарають. На запит видання, кого і як покарали, в компанії не відповіли.

У компанії "МЕТРО Кеш енд Кері Україна" заявили, що щоденник з картою України без Криму, який придбав Володимир Бируля в Києві 11 серпня, принесла в ТЦ третя особа.

"Згідно з попередніми результатами внутрішнього розслідування, проведеного службою безпеки компанії «МЕТРО Кеш енд Кері Україна», встановлено, що цей щоденник був принесений до ТЦ МЕТRO ззовні третьою особою і виставлений на полицю до інших щоденників цього виробника. Через 30 хвилин після цього клієнт придбав цей щоденник", - йдеться в офіційній заяві "МЕТРО".

У компанії також заявили, що вилучили щоденники ще після першого інциденту, в липні.

"Цей товар було вилучено з продажу всіх ТЦ МЕТRO ще 15.07.2019 - відразу після того, як ми отримали перше повідомлення про нього від клієнта. Згідно з офіційною інформацією компанії «Папірус», яка є виробником і постачальником цього товару, з моменту виявлення цих щоденників, а саме близько місяця тому, виробництво їх припинено і постачань в ТЦ METRO не відбувалося", - заявили в компанії.

Нагадаємо, наприкінці липня Шевченківський районний суд Києва на вимогу Служби безпеки України призначив експертизу відеоролика, де карта України була показана без окупованого Росією Криму.

Росія анексувала Крим у лютому-березні 2014 року після перемоги Революції гідності в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram