ГоловнаСуспільствоВійна

Спрощена процедура видачі російських паспортів у ОРДЛО не спричинила очікуваного ажіотажу, - Тука

За даними розвідки, населення і члени збройних формувань не поспішають отримувати громадянство РФ.

Спрощена процедура видачі російських паспортів у ОРДЛО не спричинила очікуваного ажіотажу, - Тука
Георгий Тука
Фото: zik

Більшість населення окупованих територій Донбасу нехтує спрощену процедуру отримання російських паспортів. Про це сьогодні в ефірі телеканалу "Прямий" заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука.

"За інформацією, яку ми отримуємо від спецслужб, очікуваного ажіотажу від спрощеної процедури видачі паспортів РФ не сталося. Росіяни відверто розгублені з цього приводу. Ватажок луганських бойовиків Пасічник навіть проводив нараду серед так званої "народної міліції", давав їм наганяй і ставив план з паспортизації, яку нехтують навіть члени незаконних збройних формувань", - розповів чиновник. 

Нагадаємо, 24 квітня президент Росії Володимир Путін підписав указ про спрощений режим видачі російського громадянства жителям так званих "ДНР" і "ЛНР". У зв'язку з цим Україна звернулася до Ради безпеки ООН, яка засудила рішення російської влади.

За даними українського МінТОТ, заявки на отримання російських паспортів подали близько 19-20 тис. мешканців окупованих територій, отримали друге громадянство близько тисячі чоловік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram