ГоловнаСуспільствоЖиття

Столична прокуратура завершила розслідування великої справи про махінації з нерухомістю

Встановлено незаконне заволодіння 17 об'єктами, у справі - ще 50 схожих випадків.

Столична прокуратура завершила розслідування великої справи про махінації з нерухомістю
Фото: Макс Левин

Співробітники Київської місцевої прокуратури №7 завершили досудове розслідування за фактом заволодіння групою зловмисників об'єктами нерухомості у столиці, а також грошима від їх продажу. Про це сьогодні повідомила прес-служба відомства.

Організаторів і виконавців схеми заволодіння нерухомістю затримали ще в жовтні 2018 року. Було встановлено, що організована група осіб, до складу якої входили п'ятеро осіб, зокрема приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу, діяла на території міста Києва щонайменше два років.

Учасники організованої групи після отримання інформації про смерть самотніх власників квартир виготовляли підроблені документи, на підставі яких надалі реєстрували право власності на необізнаних у злочинному намірі осіб. надалі ці приміщення продавали добросовісним покупцям, а грошові кошти розподіляли між собою.

Розслідування встановило, що в 2016-2018 роках шахраї незаконно привласнили 17 об'єктів нерухомості в столиці. Водночас завдано збитків територіальній громаді міста Києва на суму 8 млн грн, спадкоємцям померлих власників квартир - 4,7 млн грн і покупцям квартир - на суму 3,5 млн грн.

Організатору та одному з виконавців обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Крім того, з метою поновлення порушених прав територіальної громади Києва прокуратура вже висунула 9 позовів про повернення викрадених квартир у комунальну власність. Робота з повернення інших об'єктів, які незаконно вибули з комунальної власності, триває.

Прес-служба також повідомила, що в рамках виділеного кримінального провадження розслідується ще близько 50 фактів незаконного вибуття об'єктів нерухомості власності на підставі підроблених документів. Слідство у цьому провадженні триває.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram