ГоловнаСуспільствоВійна

Коломойський: якщо Росія забереться геть, війна закінчиться за два тижні

Український олігарх запропонував оновити Мінські угоди.

Коломойський: якщо Росія забереться геть, війна закінчиться за два тижні
Фото: стоп-кадр из видео

Олігарх Ігор Коломойський вважає, що війну на Донбасі можна закінчити за два тижні. Для цього необхідно, щоб Росія "забралася геть".

Про це він сказав в інтерв'ю російському РБК, коментуючи свої слова про "громадянський конфлікт" на Донбасі.

"Я і зараз називаю [це] громадянським конфліктом. Але це наша внутрішня справа, і він переріс у гарячу форму тільки завдяки Російській Федерації. Вона є одним з основних спонсорів і джерелом цього громадянського конфлікту. Якби не було Росії, якби вона забралася геть, то ми б закінчили всі ці питання мирним шляхом до загального задоволення максимум за два тижні", - сказав Коломойський.

Він також висловив упевненість, що реінтеграція Донбасу після цього відбудеться автоматично. "Вам треба звалити просто і все реінтегрується", - вважає Коломойський.

На його думку, мирне врегулювання потрібно проводити винятково за Мінськими угодами, але їх необхідно трохи змінити.

"Україна - єдина неподільна унітарна держава. Якщо почати федералізацію, завтра почнеться парад суверенітетів. Є закон про особливий статус, він узгоджений Мінською угодою, його щороку продовжують. Потрібно прибрати зміни Конституції, замінити п'ятирічним перехідним періодом особливий статус Донбасу, провести вибори на цій території під наглядом ОБСЄ. Нехай Росія теж сидить дивиться, але не втручається. Обрали всіх, кого треба, через 30 днів зібрали манатки і валіть до себе", - сказав Коломойський.

"Мінські угоди - єдиний документ, за яким варто рухатися. Але минуло вже 4,5 роки і треба провести апдейт. Конфлікт триває п'ять років. Природно, є елементи блокади і обмежень, і люди страждають... Усі від цього втомилися. Але по обидва боки є ті, хто до цього звик, ба більше, там є і бізнес. І вугілля з Донбасу йде спочатку в Росію, а потім до нас в Україну. І сталь там виплавляє товариш Курченко по півмільйона тонн на місяць і продає її під вашими сертифікатами", - сказав український олігарх.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram