ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура, можливо, готує угоду з фігурантом справи Гандзюк Павловським

Батько загиблої активістки звернувся до суду із заявою про дотримання прав.

Прокуратура, можливо, готує угоду з фігурантом справи Гандзюк Павловським
Фото: facebook/Masi Nayyem

Віктор Гандзюк, батько убитої активістки Катерини Гандзюк, подав у Херсонський міський суд заяву з приводу можливої угоди з фігурантом справи Ігорем Павловським. Про це Гандзюк написав на своїй сторінці в фейсбуці.

"Сьогодні подав у Херсонський міський суд заяву про дотримання моїх прав як потерпілого у справі Павловського. Є інформація, що прокуратура збирається затвердити угоду з собакою (Павловським, - ред.) без моєї згоди. І провести суд по ньому тишком-нишком", - написав Гандзюк.

Він зазначив, що прокуратура не повідомляла йому про можливу угоду, "і взагалі інформація стосовно Павловського для мене і мого адвоката закрита".

Гандзюк також повідомив, що справу передали до Приморського суду Одеси.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року в Херсоні активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою, від опіків вона померла в лікарні 4 листопада. Того ж дня поліція перекваліфікувала кримінальне провадження щодо нападу на активістку на статтю "закінчене вбивство".

За звинуваченням в нападі на Гандзюк засуджені Сергій Торбін, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський і Микита Грабчук, сьогодні вирок набув чинності. Однак невідомими залишаються замовники вбивства. За інформацією журналістів, посередником між замовниками та виконавцями вбивства був помічник народного депутата Паламарчука Ігор Павловський, який передавав гроші "за роботу" підозрюваному в організації вбивства Торбіну.

У квітні 2019 року стало відомо, що прокуратура перекваліфікувала обвинувачення Павловського - звинувачення змінено з "організації злочину" на "приховування злочину". В травні суд відпустив Павловського з-під варти під домашній арешт із зобов'язанням носити браслет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram