ГоловнаСуспільствоЖиття

Чорноморська ТРК заявила про кібератаку

Через серйозний збій ефір може виявитися недоступним до 8 серпня.

Чорноморська ТРК заявила про кібератаку
Фото: autocentre.ua

Чорноморська телерадіокомпанія, яка після анексії Криму Росією переїхала на материкову Україну і здійснює мовлення з Києва, заявила, що напередодні ввечері було здійснено кібератаку на ефірний сервер компанії.

"Увечері 3 серпня відбулася кібератака на ефірний сервер Чорноморської телерадіокомпанії. Очевидно, атака мала певний підготовчий період, оскільки одномоментно були виведені з ладу всі ключові елементи управління ефіром, як і всі резервні копії та запасні інструменти", - йдеться в повідомленні на сайті ТРК.

У ТРК зазначають, що через серйозний збій ефір може бути недоступним до 8 серпня.

"Ми пов'язуємо атаку з професійною діяльністю телерадіокомпанії, в тому числі з висвітленням теми російсько-української війни, і вибудовуванням моста через створену російською пропагандою ментальну прірву між громадянами України - жителями Криму, Донбасу і вільної частини країни", - заявив президент Чорноморської телерадіокомпанії Євген Каленський.

Чорноморська телерадіокомпанія була створена в грудні 1993 року, здійснювала мовлення в Криму на ефірних аналогових частотах (сьогодні на них мовить російський державний телеканал "Россия 24" - ред.). Після анексії Криму Росією переїхала до Києва, звідки здійснює супутникове мовлення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram