ГоловнаСуспільствоВійна

Сапери знайшли біля моста в Станиці Луганській 31 міну

Зараз обстежено 0,13 га території.

Сапери знайшли біля моста в Станиці Луганській 31 міну
Фото: mvs.gov.ua

Станом на п'ятницю, 2 серпня, піротехнічні підрозділи Держслужби з надзвичайних ситуацій, які проводять розмінування території біля зруйнованого моста через Сіверський Донець у Станиці Луганській знайшли 31 міну.

Про це повідомляють на сайті Міністерства внутрішніх справ.

"З 1 по 10 серпня 2019 року підрозділи ДСНС здійснюватимуть розмінування ділянок уздовж зруйнованого автомобільного моста через річку Сіверський Донець на глибину 30 метрів по обидва боки", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що на цей період представники української сторони отримали гарантії безпеки на обстеження території в районі зруйнованого моста.

"Зараз обстежено 0,13 га території. Виявлено, вилучено та знищено 31 вибухонебезпечний предмет", - повідомили в МВС.

Фото: mvs.gov.ua

Нагадаємо, 17 липня стало відомо, що на засіданні ТКГ було досягнуто домовленості про якнайшвидший початок спільного демонтажу фортифікаційних споруд у районі Станиці Луганської, в тому числі про знесення фортифікаційної споруди на мосту через Сіверський Донець.

Повідомляли, що українська сторона в найкоротші терміни готова забезпечити свою частину ремонту моста. Однак бойовики "ЛНР" не допустили фахівців до зруйнованого моста, щоб підготувати проєкт відновлення.

1 серпня в Станиці Луганській почали розміновувати територію біля моста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram