ГоловнаСуспільствоЖиття

ЗСУ прийняли на озброєння арештований російський ЗРК "Печора"

ЗСУ прийняли на озброєння арештований російський ЗРК "Печора"
Арестованный российский ЗРК "Печора" передали ВСУ
Фото: gp.gov.ua

У п'ятницю, 2 серпня, Служба безпеки, Головна військова прокуратура, держпідприємство "Укроборонсервіс" і Миколаївська митниця забезпечила передачу Міністерству оборони зенітно-ракетного комплексу С-125 "Печора", арештованого в Україні за статтею "контрабанда".

Про це повідомляють на сайті Генеральної прокуратури.

"Протягом слідства встановлено, що впродовж 2007-2010 років службові особи ВАТ «Рособоронекспорт» (Російська Федерація), за попередньою змовою з іншими особами, вчинили незаконне переміщення через митний кордон України зенітно-ракетного комплексу С-125 "Печора" разом із 36 зенітними ракетами класу земля-повітря 5В27Д, у повному бойовому оснащені, разом із супутнім обладнанням та іншим озброєнням", - наголошено в повідомленні.

Озброєння Росія планувала поставити в Еритрею, щодо якої Радбез ООН запровадив ембарго.

Фото: gp.gov.ua

"У січні 2019 року співробітниками Головного слідчого управління та Департаменту контррозвідки СБУ вказаний комплекс озброєння був виявлений в одному із складських приміщень у місті Миколаєві... Зазначені 36 зенітних ракет із супутнім обладнанням та іншим озброєнням були вилучені під час обшуку як предмет контрабанди, визнані речовими доказами і постановою слідчого судді на них було накладено арешт", - повідомили в ГПУ.

Фото: gp.gov.ua

У березні на засіданні уряду було прийнято прийнято рішення передати озброєння Міністерству оборони України.

"Після завершення всіх необхідних процесуальних дій, на виконання рішення Кабінету Міністрів, озброєння передається в ЗСУ, які отримають на бойове чергування сучасний ракетно-зенітний комплекс в складі цілого дивізіону", - підкреслили в Генпрокуратурі.

Нагадаємо, торік в Україні успішно випробували модернізований ЗРК "Печора". Дальня межа зони ураження з новими ракетами становить 40 км, максимальна висота зони ураження - 25 км.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram