ГоловнаСуспільствоЖиття

Окружний адмінсуд Києва підтвердив зупинку реформи харчування в армії

Суддя Мазур підтримала рішення, прийняте судом минулого тижня.

Окружний адмінсуд Києва підтвердив зупинку реформи харчування в армії
Фото: korrupcia.net

Окружний адміністративний суд Києва підтвердив своє рішення про припинення дії наказу Міноборони про перехід військових частин на нову систему харчування. Про це повідомив Офіс реформ МОУ на своїй сторінці у фейсбуці.

"Сьогодні в Окружному адміністративному суді Києва відбулося засідання. МО України оскаржувало рішення цього органу, яке зупинило перехід ЗС України на прогресивну систему харчування за каталогом. Суд 2 серпня ми програли, оскільки суддя Мазур не розблокувала наказ №90 про перехід на нове харчування", - сказано в повідомленні.

Наступне засідання у цій справі відбудеться 13 серпня.

Керівник реформи харчування ЗСУ в проєктному офісі реформ МОУ Діана Петреня повідомила, що практично впевнена, що в цьому році переходу нових частин на систему харчування за каталогом не буде.

Нагадаємо, Збройні сили України почали інтенсивний перехід на нову систему харчування за каталогом у 2018 році, що дозволило збільшити набір продуктів з 30 до 400 позицій і значно поліпшити рівень і якість харчування військовослужбовців. На липень 2019 року 50% військовослужбовців ЗС України перейшли на нову систему харчування за каталогом. До кінця 2019 року на нову систему планують перевести 100% особового складу.

Серед скандальних рішень Окружного адмінсуду Києва: відновлення на посаді ексголови Державної фіскальної служби Романа Насірова, ексголови Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського і ексголови Державної авіаційної служби Дениса Антонюка. Приступити до обов'язків відновленим чиновникам не вдалося, проте вони отримали компенсації зарплати за час "вимушеного прогулу" в період судових розглядів у зв'язку зі звільненням.

Цей самий суд приймав рішення про відновлення на посаді відстороненого ректора Національного медичного університету ім. Богомольця Катерини Амосової, відсторонення від виконання обов'язків міністра охорони здоров'я Уляни Супрун.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram