ГоловнаСуспільствоЖиття

США оштрафували п'ятьох росіян майже на $80 млн за угоди з акціями за вкраденою українцями інформацією

Вони зобов'язані повернути $20,4 млн незаконно одержаного прибутку з відсотками і виплатити штраф у розмірі $58 млн.

США оштрафували п'ятьох росіян майже на $80 млн за угоди з акціями за вкраденою українцями інформацією
Фото: inosmi.ru

Окружний суд Нью-Джерсі оштрафував п'ятьох громадян Росії на $78,5 млн за здійснення торгових операцій з акціями на підставі пресрелізів, вкрадених українськими хакерами. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Bloomberg.

Ще в 2016 році Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) США направила до суду відповідну скаргу, проте тоді її проігнорували. Беручи до уваги відсутність відповідачів та докази, зібрані SEC, суд визнав можливим винести заочне рішення, повідомляє агентство Bloomberg.

Відповідачі зобов'язані повернути $20,4 млн незаконно одержаного прибутку з відсотками і виплатити штраф у розмірі $58 млн.

На думку SEC, з 2010-го по 2014 рік група хакерів отримала доступ до тисяч пресрелізів компаній, що очікували публікації на серверах Marketwired LP і PR Newswire Association LLC. Вони передавали інформацію знайомим трейдерам, які використовували її для торгівлі акціями через три належні їм компанії до оприлюднення пресрелізів.

Проти українських хакерів США веде окрему справу. Частина відповідачів уже досягла угод з SEC, деякі визнали свою провину.

Нагадаємо, наприкінці липня російських хакерів звинуватили в кібератаках на дослідницьку групу Bellingcat. На цей момент ця група займається розслідуванням отруєння Сергія і Юлії Скрипалів у Солсбері. Крім того, кібератаки можуть бути пов'язані з п'ятирічними роковинами аварії пасажирського літака рейсу MH17, до якого причетна Росія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram