ГоловнаСуспільствоЖиття

"Тарас Шевченко" завів акаунт в інстаграмі

"Я був блогером задовго до того, як Facebook усіх вас зробив кріпаками".

"Тарас Шевченко" завів акаунт в інстаграмі
Фото: instagram.com/shev_che

У популярній соціальній мережі Instagram з'явилася сторінка Тараса Григоровича Шевченка.

На ній чоловік, схожий на українського поета, публікує фотографії та відео про життя "першого народного Кобзаря України" в сучасному Києві.

Перший пост "Тарас Григорович" опублікував 23 липня. На відео, знятому нібито на Чернечій горі в Каневі - в місці, де поховано Шевченка, Кобзар сходить з п'єдесталу, знаходить чужий смартфон і каже: "Ти диви! Поховали, де просив!"

Наступні пости розповідають про те, як Тарас Шевченко знайомиться із сучасним життям Києва. Він відвідує магазини одягу, публікує селфі, їсть суші, гуляє Майданом Незалежності і намагається зрозуміти, як працює ескалатор у метро.

"Я був інстаблогером ще задовго до того, як Facebook усіх вас зробив кріпаками", - зазначає він.

Крім того, Кобзар "коментує актуальні для України події. Зокрема, захоплення українських моряків, річницю хрещення Русі, вибори у Верховну Раду.

Позуючи поруч із зображенням запорізького козака в одному з підземних переходів Києва, він пише: "У мене питання. Як його нащадки в славному Запоріжжі могли масово проголосувати за кума царя?".

За тиждень на сторінку підписалися понад 2500 осіб.

Нагадаємо, в травні в Instragram набув популярності профіль "Історії Єви". Його вели від імені єврейської дівчинки Єви Гейман, жертви Голокосту. Авторами і продюсерами "Історій Єви" виступили ізраїльський бізнесмен Маті Кохаві і його дочка Майя, які мешкають у Нью-Йорку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram