ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд обрав запобіжний захід групі вимагачів із Білої Церкви

Серед затриманих - співробітник поліції.

Суд обрав запобіжний захід групі вимагачів із Білої Церкви
Фото: goodvin.info

Святошинський районний суд Києва обрав запобіжний захід учасникам злочинного угруповання, які вимагали гроші в підприємців міста Біла Церква на Київщині.

Про це повідомляють на сайті обласної прокуратури.

Суд розглянув відповідне клопотання прокуратури стосовно підозрюваних за ч.1 ст.255 і ч.4 ст.189 Кримінального кодексу (створення й участь у злочинній організації, що займалася вимаганням).

"Судові засідання тривали майже до 5-ї ранку. На підтримку підозрюваних у кримінальному провадженні прийшло понад 50 осіб, які намагалися чинити тиск на суддів і прокурорів. Однак незважаючи на всі перешкоди і затягування з боку захисту, суд обрав заходи учасникам злочинної організації, затриманим 27 липня. Двом зловмисникам обрано запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту... Іншим фігурантам обрано запобіжні заходи у вигляді утримання під вартою", - повідомили в прокуратурі.

Прокуратура області не згідна з рішенням суду щодо домашнього арешту і буде подавати апеляційні скарги.

Поліцейському, який був спільником у вимаганні, обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави.

Нагадаємо, в суботу в Білій Церкві поліція одночасно провела 50 обшуків у рамках масштабної спецоперації із затримання членів злочинного угруповання. Після обшуків затримали 12 осіб, у тому числі організатора ОЗУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram