ГоловнаСуспільствоОсвіта

Суспільний запит на нові підходи до шкільної освіти наближає їхню реалізацію, - експерт

Сьогодні батьки розуміють, наскільки важлива майбутня успішна самореалізація дитини, а головне - аналізують, що для цього потрібно.

Суспільний запит на нові підходи до шкільної освіти наближає їхню реалізацію, - експерт
Фото: Макс Левин

51% українців вважають, що сучасна система освіти не відповідає потребам українського ринку праці. При цьому 32% опитаних обрали відповідь “скоріше не відповідає”, а 19% - “точно не відповідає”. Натомість 40,9% вважають сучасну систему освіти такою, що відповідає потребам ринку праці (“точно так” - 8,9%, “скоріше так” - 32%). Про це свідчать результати соціологічного дослідження "Раннє програмування як складова сучасної освіти", проведеного Інститутом Горшеніна спільно з групою компаній “Еверест”.

“Сьогодні ми спостерігаємо не просто зростання попиту на вивчення програмування серед дітей різних вікових груп, а новий рівень освіченості батьків щодо потреб і особливостей сучасного ринку праці. Вони розуміють, наскільки важливим є майбутня успішна самореалізація дитини, а головне – аналізують, що для цього потрібно. По суті, це вже є надважливим кроком на етапі формування нових підходів до надання та здобуття сучасної шкільної освіти. Наявність великого суспільного запиту наближує нас до реалізації відповідних проектів”, - сказав президент групи компаній "Еверест" Юрій Чубатюк, коментуючи результати дослідження.

Нагадаємо, що соціологічне дослідження “Раннє програмування як складова сучасної освіти” проводилося у квітні-травні 2019 року, у ньому взяли участь 1000 респондентів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram