ГоловнаСуспільствоЖиття

Київ перейде на електронний квиток у комунальному транспорті з 31 жовтня

Щоб оплатити проїзд, треба купити QR-квиток або транспортну картку, яку потрібно зареєструвати в кабінеті користувача.

Київ перейде на електронний квиток у комунальному транспорті з 31 жовтня
Валидатор в общественном транспорте Киева
Фото: Александр Рудоманов

Київська міська державна адміністрація перейде на електронний квиток (e-ticket) у комунальному транспорті з 31 жовтня. Про це повідомляють у пресцентрі КМДА.

Зараз придбати e-ticket можна на станціях київського метрополітену, в особистому кабінеті киянина, в мобільному додатку KyivSmartCity, в терміналах самообслуговування Ibox, EasyPay, 2click, KyivPayBot або KyivMetroBot на фейсбуці і телеграмі.

За словами заступника голови КМДА Дмитра Давтяна, весь наземний комунальний транспорт обладнано валідаторами (пристроями для зчитування безконтактних карток).

Окрім цього, турнікети швидкісного трамвая, міської електрички та метрополітену також адаптовані під e-ticket.

Щоб скористатися електронним квитком, пасажирові потрібно купити QR-квиток або транспортну картку, яку потім зареєструвати в кабінеті користувача. Це і є е-квиток, який надалі можна поповнювати за допомогою терміналів, інтернет-банкінгу або в спеціальних пунктах продажу. Щоб оплатити безпосередньо проїзд, пасажиру достатньо піднести транспортну картку або QR-квиток до валідатора. Контролери матимуть спеціальні пристрої для перевірки реєстрації електронного квитка.

Тарифи залишаються колишніми (у разі придбання поїздок на транспортну картку Kiev Smart Card):

  • 1-9 поїздок - 8 грн за квиток;
  • 10-19 поїздок - 7,70 грн;
  • 20-29 поїздок - 7,40 грн;
  • 30-39 поїздок - 7,10 грн;
  • 40-49 поїздок - 6,80 грн;
  • 50 поїздок - 6,50 грн.

Нагадаємо, "Київпастранс" мав намір впровадити електронний квиток у наземному міському транспорті ще у другому кварталі 2018 року. Після цього запуск проєкту декілька разів переносили.

Крім того, київський метрополітен виводить пластикові жетони з обігу з 1 листопада. Далі - тільки електронні засоби оплати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram