ГоловнаСуспільствоВійна

СММ ОБСЄ на Донбасі повідомила про нове озброєння російських бойовиків

Спостерігачі виявили 50 одиниць техніки за межами ліній відведення озброєння, серед іншого 22 "Гради". 

СММ ОБСЄ на Донбасі повідомила про нове озброєння російських бойовиків

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні продовжує фіксувати озброєння і військову техніку бойовиків на Донбасі. Про це повідомляє пресцентр операції Об'єднаних сил з посиланням на звіт СММ ОБСЄ від 24 липня.

21 липня на основі даних повітряного спостереження в районі Петровського був зафіксований танк, 22 липня біля населеного пункту Боково-Платове безпілотник місії виявив 22 реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град".

На Донецькому напрямку, а саме поблизу селища Вільхівка, були виявлені 2 буксирувані гаубиці 2А36 "Гіацинт-Б", 2 РСЗВ БМ-21 і 2 протитанкові гармати МТ-12 "Рапіра". Неподалік села Тернове також зафіксовано 3 РСЗВ БМ-21 і 3 буксирувані гаубиці Д-30 "Жаба". Цього самого дня були помічені 7 РСЗВ БМ-21 біля Міусинська і 8 РСЗВ поблизу селища Садове.

Усього зафіксовано 50 одиниць озброєння, яке розміщене з порушенням визначених Мінськими домовленостями ліній відведення. Водночас, на тимчасово-окупованих територіях зафіксовано 206 одиниць озброєння, яке розміщене за лініями відведення, але за межами визначених місць зберігання.

Нагадаємо, на Донбасі раніше було зафіксовано появу нових одиниць озброєння і військової техніки російсько-терористичних військ у зоні безпеки і з порушенням ліній відведення. З 21 липня в зоні бойових дій діє "хлібне перемир'я", за минулу добу обстрілів не було.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram