ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики "ЛНР" не допустили фахівців до зруйнованого мосту в Станиці Луганській

Проектувальники мали намір оцінити ситуацію, щоб підготувати проєкт відновлення.

Бойовики "ЛНР" не допустили фахівців до зруйнованого мосту в Станиці Луганській
Фото: Офис президента Украины

Представники незаконних збройних формувань у Луганській області не допустили фахівців для обстеження зруйнованого мосту в смт Станиця Луганска. Про це сьогодні повідомила Станично-Луганська районна державна адміністрація. 

"Прибули проектувальники, фахівці, які мали оцінити всю ситуацію зі зруйнованим мостом для того, щоб підготувати відповідний проєкт. Щойно проєктувальники спустилися до провалу, їх попередили, що це буде сприйнято як акт агресії і людина, яка була на протилежному боці у військовій формі, заборонила далі просуватися", - сказав голова райадміністрації Юрій Золкін.

За його словами, російська сторона і бойовики "вчергове показали, що вони не мають бажання створювати відповідні умови для ремонту моста".

Золкін розповів, що після цього діалогу з-за оборонного укріплення бойовиків показалася група телевізійників, які почали знімати на відео групу фахівців.

Нагадаємо, про намір відновити зруйнований міст заявив президент Володимир Зеленський під час візиту до Станиці Луганської ще 7 червня. 26-29 червня в цьому районі сталося розведення сил, передбачене мінськими домовленостями 2015 року.

17 липня прессекретарка другого президента України, представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарина Оліфер повідомила, що на засіданні ТКГ було досягнуто домовленості про якнайшвидший початок спільного демонтажу фортифікаційних споруд у районі смт Станиця Луганська Луганської області, зокрема знесення фортифікаційної споруди на мосту через Сіверський Донець. Вона додала, що українська сторона в найкоротші терміни готова забезпечити свою частину ремонту моста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram