ГоловнаСуспільствоВійна

"ЛНР" передала Україні ще 64 в'язнів

Від грудня 2018 року з "ЛНР" в Україну повернули 319 осіб.

Самопроголошена так звана "Луганська народна республіка" передала Україні ще 64 в'язнів. Про це повідомив заступник міністра юстиції з питань пенітенціарної системи Денис Чернишов на своєму фейсбуці.

Фото: Денис ЧернишовФБ

"Сьогодні за сприяння офісу Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини і особисто Людмили Денісової відбулася передача ще 64 засуджених, які відбували покарання в місцях позбавлення волі на тимчасово непідконтрольній Україні території Луганської області", - написав він.

Фото: Денис ЧернишовФБ

Це вже шоста успішна передача в'язнів з окупованої території Луганської області. З грудня 2018 року на підконтрольну Україні територію було повернуто 319 осіб. 

Фото: Денис ЧернишовФБ

Загалом з 2014 року в Україну повернули 554 людей, з яких 223 - з окупованої частини Донецької області і 12 - з анексованого Росією Криму.

Фото: Денис ЧернишовФБ

Нагадаємо, в червні 2019 року бойовики звільнили чотирьох полонених українців, яких з Ростова доставили до Мінська. Бойовики передали полонених лідеру проросійської партії "Опозиційна платформа", куму Путіна Віктору Медведчуку. Після брифінгу в Мінську українців доставили літаком до Києва. Зустріч звільнених відбулася в аеропорту імені Сікорського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram