ГоловнаСуспільствоЖиття

У Харкові двох чиновників підозрюють у продажу асфальту, "списаного" під час ремонту доріг

Комунальники штучно створювали надлишки асфальтобетону та інших дорожньо-будівельних матеріалів.

У Харкові двох чиновників підозрюють у продажу асфальту, "списаного" під час ремонту доріг
Фото: Пресс-центр СБУ

Співробітники Служби безпеки викрили керівників одного з комунальних підприємств Харкова на системних зловживаннях службовим становищем.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що керівники двох дорожньо-експлуатаційних філій міського комунального підприємства організували протиправну схему привласнення будівельних матеріалів, призначених для ремонту автомобільних доріг міста.

З порушенням технологічних вимог комунальники штучно створювали надлишки асфальтобетону та інших дорожньо-будівельних матеріалів. "Зекономлені" таким чином матеріали посадові особи продавали місцевим жителям. Окрім того, зловмисники привласнювали кошти, отримані від незаконної здачі в оренду будівельної техніки, яка перебуває на балансі підприємства.

Чиновників затримали в центрі Харкова під час отримання грошей за чергову партію "списаного" асфальтобетону. В рамках відкритого кримінального провадження оперативники спецслужби задокументували кілька фактів протиправної діяльності комунальників на суму понад 100 тис. гривень.

Фото: Пресцентр СБУ

Вирішується питання про оголошення затриманим про підозру.

Нагадаємо, в червні в будівлі Антимонопольного комітету України СБУ затримала власника дорожньої компанії "Полтавабудцентр" Араїка Амірханяна. Перед цим Комітет оштрафував його компанії за фіктивну конкуренцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram