ГоловнаСуспільствоЖиття

Від імені жінки, за позовом якої призупинили ліцензію у SkyUp, надійшли позови до Верховного Суду

У компанії назвали скарги "абсолютно безглуздими".

Від імені жінки, за позовом якої призупинили ліцензію у SkyUp, надійшли позови до Верховного Суду

Мешканка Баришівки Оксана Пасенко, зазначена позивачкою в постанові Баришівського районного суду, який 24 травня вирішила призупинити ліцензію авіакомпанії SkyUp Airlines на перевезення пасажирів, нібито намагається оскаржити апеляцію авіаперевізника.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

До Верховного Суду надійшли позови проти авіакомпанії SkyUp, які нібито подала Оксана Пасенко. Вона раніше заявила, що не є позивачем у справі, але через звернення від її імені Баришівський райсуд позбавив ліцензії перевізника.

На офіційному вебпорталі судової влади України зазначено, що 17 липня в Касаційний цивільний суд України у складі Верховного суду надійшли відразу дві касаційні скарги нібито від Оксани Пасенко. Предметом позову позначено захист прав споживачів та "припинення дії, яка порушує право і примусове виконання обов'язку в натурі" - виконання рішення Баришівського суду про призупинення ліцензії авіаперевізника.

У свою чергу, в авіакомпанії SkyUp Airlines, яка в Київському апеляційному суді оскаржує це рішення, заявили, що обидві ці скарги - "абсолютно безглузді".

"За інформацією, отриманою з інформаційного центру Касаційного цивільного суду ВС, одна скарга від нібито Пасенко - на постанову Київського апеляційного суду про відкриття апеляційного провадження, а друга - на визначення цього ж суду про зупинку справи до моменту розгляду питання про відвід судді, яке заявив адвокат Пасенко. При цьому, на момент подачі скарги це питання вже було вирішене, відведення задоволено, призначено новий склад суду", - сказав "Схемам" директор з юридичних питань компанії SkyUp Airlines Дмитро Толкачов.

Нагадаємо, 24 травня Баришівський районний суд Київської області призупинив ліцензію "першого українського лоукосту" SkyUp. У той же час суддя відмовилася забороняти компанії "здійснювати господарську діяльність з перевезення пасажирів повітряним транспортом до вирішення спору по суті".

Коментуючи новину міністр інфраструктури Володимир Омелян запевнив, що компанія продовжить працювати в нормальному режимі без стресів для пасажирів. Крім того, міністр натякнув, що за заморожуванням ліцензії SkyUp може стояти Коломойський.

12 червня стало відомо, що Баришівський суд Київської області призупинив ліцензію на здійснення перельотів української авіакомпанії SkyUp. За словами представників авіакомпанії, позов подала персона, яка навіть не була її клієнтом.

SkyUp оскаржила рішення суду в апеляції, потім в уряді доручили забезпечити діяльність української авіакомпанії. 18 травня 2018 року SkyUp отримала право на здійснення польотів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram