ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві чоловік намагався втопити незнайому пенсіонерку в Русанівському каналі (оновлено)

Його затримали поліцейські та скерували до лікарні для обстеження.

У Києві чоловік намагався втопити незнайому пенсіонерку в Русанівському каналі (оновлено)
Русановский канал (архивное фото)
Фото: facebook.com/merkieva

У Києві чоловік намагався втопити 60-річну жінку, яка купалася в Русанівському каналі. З місця події він зник, але через кілька годин його затримали правоохоронці.

Про це повідомляється на сайті столичної поліції.

До правоохоронців звернулася 60-річна жінка, яка розповіла, що плавала у водоймі в той час, коли до неї наблизився незнайомець і почав топити. Жінці вдалося врятуватися, а зловмисник утік.

"Отримавши прикмети підозрюваного, ми почали оперативно-розшукові заходи. Через кілька годин співробітники карного розшуку затримали зловмисника на території району. Ним виявився 29-річний уродженець Дніпропетровської області, раніше він проблем із законом не мав", - розповів начальник Дніпровського відділення поліції Олександр Кузьмін.

Під час спілкування з правоохоронцями чоловік поводився неадекватно, після чого його госпіталізували для обстеження.

Порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15 і ч. 2 ст. 115 (замах на вбивство). У рамках провадження призначено низку експертиз, зокрема - для встановлення, чи перебував чоловік під впливом наркотичних або інших речовин у момент нападу.

Оновлення. У прокуратурі Києва уточнили, що затриманому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 15 п. 7 ч. 2 ст. 115 КК України, а саме - у вчиненні закінченого замаху на умисне вбивство з хуліганських спонукань, а також розповіли подробиці інциденту.

"19 липня приблизно о 06:30 підозрюваний під час пробіжки біля Русанівського каналу побачив раніше незнайому йому 60-річну жінку, яка плавала у водоймі. Не роздягаючись, чоловік зайшов у водойму й почав цілеспрямовано плисти до потерпілої. Підпливши до жінки, підозрюваний почав обома руками тиснути зверху на голову потерпілої, утримуючи її під водою без доступу повітря близько 1 хвилини. Коли жінці вдалося виринути на поверхню, вона почала просити його зупинитися. Однак, чоловік продовжив натискати обома руками на голову потерпілої, внаслідок чого остання знову опинилася під поверхнею води. Щоб врятувалися, жінка зробила вигляд, що тоне, і в цей час, перебуваючи під водою, відпливла від підозрюваного на кілька метрів. Опинившись на безпечній відстані, жінка виринула на поверхню води і відпливла до протилежного берега", - йдеться в повідомленні столичної прокуратури.

Підозрюваного через кілька годин затримали поліцейські біля станції метро "Лівобережна". Він був повністю роздягненим і поводився неадекватно.

Нагадаємо, у водоймах України від початку року потонули понад 600 осіб. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram