ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція порушила справу за фактом підрахунку голосів за територією виборчої дільниці в Київській області

Про правопорушення повідомив спостерігач від громадської організації "Опора".

Поліція порушила справу за фактом підрахунку голосів за територією виборчої дільниці в Київській області
Фото: npu.gov.ua

Поліцейські порушили кримінальну справу за фактом підрахунку голосів поза територією виборчої дільниці в селі Гута в Київській області. Про це повідомляє пресцентр Національної поліції. 

Про порушення виборчого законодавства членами однієї з дільничних виборчих комісій повідомив офіційний спостерігач від Всеукраїнської громадської організації "Опора".

На місце події виїхали співробітники Миронівського відділення поліції. Вони встановили, що члени ДВК у селі Гута Богуславського району складали протоколи про підрахунок голосів виборців за територією виборчої дільниці і при цьому в них була при собі мокра печатка.

У зв'язку з порушенням закону України про вибори відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 158 "Фальсифікація виборчих документів" Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає обмеження волі на термін від трьох до п'яти років або позбавлення волі на той самий термін з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін від одного до трьох років.

Нагадаємо, 22 липня поліція затримала трьох чоловіків, які розпорошили газ на виборчій дільниці в Хортицькому районі Запорізької області. З аерозольного балончика невідомі розпилили речовину з різким запахом у відчинене вікно, де в цей час члени виборчої комісії підраховували голоси виборців, усіх присутніх вивели на вулицю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram