ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ спростувала затримання водія трейлера, який перевозив ЗРК "Бук"

Йшлося про засудженого бойовику, причетного до захоплення трейлера ще 2014 року.

СБУ спростувала затримання водія трейлера, який перевозив ЗРК "Бук"
система "Бук"
Фото: maxpark.com

Cлужба безпеки України спростувала поширену раніше в ЗМІ інформацію про затримання нібито водія трейлера, на якому перевозили зенітно-ракетний комплекс "Бук", з якого збили літак Малайзійських авіаліній рейсу MH17. Про це повідомив пресцентр СБУ.

"Після одного з брифінгів про перебіг розслідування трагедії деякі ЗМІ поширили недостовірну інформацію про затримання водія трейлера, який перевозив "Бук" 17 липня 2014 року в день катастрофи. Насправді на брифінгу було згадано про факт арешту і засудження українським судом бойовика терористичної організації "ДНР", причетного до незаконного захоплення в Донецьку в липні 2014 року того самого трейлера", - сказано в повідомленні СБУ.

Захоплений трейлер пізніше дійсно використовували для перевезення ЗРК "Бук" по території Луганської та Донецької областей, але його перевозили "інші особи".

Нагадаємо, в червні 2019 року Міжнародна слідча комісія (JIT) у Нідерландах назвала імена чотирьох підозрюваних у катастрофі МН17.

Європейський Союз закликав Російську Федерацію визнати свою відповідальність за катастрофу малазійського рейсу MH17 і почати співпрацю зі слідством.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram