ГоловнаСуспільствоЖиття

Київські митники затримали вантажівку з 98 картинами з Франції

Одне з полотен датоване 1842 роком.

Київські митники затримали вантажівку з 98 картинами з Франції
Фото: http://sfs.gov.ua

Співробітники Київської митниці знайшли у вантажівці, що прибула з Франції, 98 картин, які були заховані серед дерев'яних рам, повідомляє Державна фіскальна служба України.

"Одержувачем цього вантажу заявлений француз за походженням, який з 2017 року є громадянином України. Проте досі ця людина так і не з'явилася у Київську міську митницю ДФС", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що одна з картин датована 1842 роком.

Остаточну культурну та матеріальну цінність творів мистецтва встановлять після експертизи. Картини знаходяться в зоні митного контролю. Після завершення всіх митних формальностей буде складено протокол про порушення митних правил.

Правоохоронні органи вбачають у діях людей, які організували операцію, ознаки переміщення з приховуванням від митного контролю (ст. 483 Митного кодексу України). За правопорушення передбачені штраф у розмірі ста відсотків вартості товару і його конфіскація.

Раніше повідомляли, що з Широкиного евакуювали колекцію картин, яку вважали втраченою. Це єдиний відомий випадок евакуації творів мистецтва із зони бойових дій на Донбасі за 5 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram